Kijk eens binnen in de yurt van Bret en Beth

Hoe kun je goed leven in een kleiner huis zoals een yurt? Bryce Langston van Living big in a tiny house bezoekt Bret en Beth. Zij ruilden hun druk leven uit Californië voor meer eenheid met de natuur en gingen in een yurt wonen.

Bret en Beth leven ondertussen 2 jaar in de bergen van Californië. Ze wilden anders gaan leven en gaven beiden hun druk bezette baan in de stad op en trokken de natuur in.

Op een dag merkte Beth dat ze zwanger was en ze moesten daarom snel een huis hebben. De yurt was daarom voor hen een prima oplossing die perfect paste in hun nieuwe levensvisie en snel opgezet kon worden. 

Zij vonden de cirkelstructuur van de yurt enorm praktisch en werden meteen verliefd op het permanente daglicht dat via het dak binnenvalt.

 

De scheidingswand in het midden

Door een wand in het midden van de yurt te zetten, hebben ze een mooie indeling gemaakt. Er is een verschil tussen het kantoor en woongedeelte.

Bret en Beth werken allebei van thuis uit. Achter de wand is de keuken en de living. De keuken is voor hen een zeer belangrijke plaats in de yurt omdat ze al hun eten zelf verbouwen en vers bereiden.

Hun zithoek hebben ze samengesteld op basis van oude meubels die ze gekregen hebben. Door deze te combineren met herbruikbaar materiaal uit de natuur accentueert dit volledig hun eigen stijl.

Verwarming en water

 Bret en Beth halen de helft van hun energie uit zonne-energie. Een ander deel komt van een kachel en stroomgenerator. Ze hebben warm water via een warmtepomp.

Ze vangen hun water zelf op en filteren het. In hun yurt hebben ze hun eigen stromend water en kookfornuis.

Heb geen schrik

Volgens Bret waren zij het perfecte voorbeeld van een koppel dat een ongezonde levensstijl had. Ze leefden in een drukke stad, werkten zich te pletter en aten verschrikkelijk ongezond. 

Vandaag missen ze de stad totaal niet. Onze nieuwe levensstijl is totaal niet beangstigend en zeker niet moeilijk. Ook de baby woont graag in de yurt. Een gezinsleven combineren met een levensstijl in een yurt kan dus perfect.